TRATAMENTUL DIABETULUI ZAHARAT

In majoritatea cazurilor DZ tip 2 este o afectiune care poate fi tinuta sub control, fie doar prin dieta, fie prin dieta si tratament medicamentos, tratament ce cuprinde preparate naturiste, medicamente orale sau injectabile, insulina. Exista in prezent multiple variante terapeutice fapt care ne permite sa stabilim schema optima de tratament pentru fiecare pacient.
Dobandirea autocontrolului alimentar este o conditie esentiala in tratamentul DZ ca si tratamentul obezitatii, afectiuni in care mecanismele de reglare ale organismului se pierd. Insistam asupra dietei pentru ca implica mai putine restrictii alimentare decat isi imagineaza pacientii si pentru ca in momentul in care o inteleg, o respecta, chiar daca cu mici abateri. In lipsa cunoasterii si respectarii dietei, orice tratament, fie el medicamentos sau insulinic, isi pierde eficienta; cu aceasta convingere am reusit sa echilibram metabolic bolnavi cu valori mari ale glicemiilor, uneori tratati cu insulina in doze mari sau foarte mari.

PREVENIREA DIABETULUI ZAHARAT

Diabetul zaharat tip 2 este o boala care poate fi prevenita prin modificarea stilului de viata; conditia este ca aceasta modificare sa inceapa din timp, asa ca daca aveti in familie unul sau mai multi bolnavi cu diabet zaharat controlati-va periodic glicemia si hemoglobina glicozilata, in special peste 40 de ani, evitati consumul sistematic de dulciuri si fainos si faceti cat mai multa miscare; si bineinteles, cereti sfatul unui specialist.

CURE DE SLÄ‚BIRE

Obezitatea nu este o problema de kilograme in plus, asa cum este ea obisnuit abordata ea este o problema de echilibru metabolic si energetic iar curele de slabire esueaza in majoritatea situatiilor  pentru ca echilibrul nu se restabileste decat in timp; de aceea recomandam pacientilor nostri nu doar o cura de slabire ci SCHIMBAREA STILULUI DE ALIMENTATIE. Abordand problema in felul acesta am obtinut succese remarcabile, pentru ca pacientii nostri au slabit 10-25 de kg in 12 luni (in functie de tintele pe care si le-au impus) si isi mentin greutatea corporala constanta in timp.